letno vinjeto za osebno vozilo le za 49.99
letno vinjeto za osebno vozilo le za 49.99

Politika zasebnosti in varstvo podatkov

POLITIKA ZASEBNOSTI IN VARSTVO PODATKOV

Politika zasebnosti in varstvo podatkov

Spletna stran www.outletlezisc.si je v lasti podjetja AH GROUP D.O.O. Lastnik spletne strani se zavezuje k spoštovanju vaše pravice do zasebnosti in spoštovanju veljavne zakonodaje, ki ureja področje zasebnosti in varstva osebnih podatkov.

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje  AH GROUP D.O.O , Brilejeva 15 , 1000 Ljubljana (v nadaljevanju Upravljavec), ki je tudi odgovorno za obdelavo osebnih podatkov in varstvo osebnih podatkov, ki poteka v okviru izvajanja storitev preko spletne strani www.outletlezisc.si .

Politika zasebnosti velja za obiskovalca spletne strani, ko prvič obišče spletno stran in pri vseh njegovih kasnejših obiskih, prav tako je politika namenjena vsem registriranim uporabnikom in kupcem naših izdelkov. Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez predhodnega opozorila ali obvestila. Najnovejša verzija politike bo vedno objavljena na: https://outletlezisc.si/index.php?route=information/information&information_id=10. Vse uporabnike naše spletne strani in/ali storitev, ki jih omogočamo, prosimo, da pozorno spremljajo morebitne spremembe te politike. Prav tako vas naprošamo, da si politiko pozorno preberete, v primeru kakršnihkoli vprašanj pa nas lahko kontaktirate na: info@outlet-lezisc.si .  Upravljavec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost obiskovalcev oz. uporabnikov spletne strani ter storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami ali zlorabami.

OBDELAVA OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec obdeluje osebne podatke na zgolj na podlagi vnaprej opredeljenih namenov in ustrezne pravne podlage, kot je to podrobneje opredeljeno v tej politiki.

1.     Nameni obdelave osebnih podatkov in pravna podlaga

 

Upravljavec osebne podatke posameznikov obdeluje za naslednje namene:

a)     Prijava na e-novice: Upravljavec obdeluje osebne podatke na podlagi vašega izrecnega soglasja. V okviru tega namena se obdelujejo naslednji osebni podatki:  Ime in e-poštni naslov, čas prijave in čas potrditve prijave[JGI1] . Postopek prijave na e-novice je podrobneje obrazložen spodaj.

b)     Registracija uporabniškega računa: Na naši spletni strani vam ponujamo možnost registracije uporabniškega računa. Da izvedemo registracijo potrebujemo določene osebne podatke in sicer: ime, priimek, e-mail, telefon. Registracijo uporabniškega računa vam omogočamo na podlagi vašega soglasja.

c)     Uporaba uporabniškega računa: Po registraciji imate na voljo uporabo uporabniškega računa.

Zagotavljanje uporabe vašega računa omogočamo na podlagi zakonitega interesa ponuditi stranki hitrejši in lažji način dostopanja do naročila izdelkov. Posamezniki v računu namreč lahko dostopajo do zgodovine naročil, si ustvarijo seznam želja in shranijo priljubljeno plačilno metodo, kar jim omogoča hitrejše in bolj enostavno izvedbo naročil.

d)     Naročilo izdelkov: Za izvedbo naročila izdelkov zbiramo naslednje osebne podatke: Ime in priimek, ulica in hišna številka, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov in naziv podjetja (v kolikor se prijavite kot podjetje). Te podatke zbiramo in obdelujemo na podlagi pogodbe, ki ste jo sklenili z nami. Ob naročilu obdelujemo tudi podatke o plačilu (način plačila, podatki o plačilnem sredstvu).

e)     Obravnavanje povpraševanj, ki nam jih posredujete preko e-pošte, kontaktnega obrazca in/ali telefona: Ime in priimek, kontaktni podatek (telefon, e-poštni naslov).

f)      Uporaba spletne strani. Na spletni strani uporabljamo funkcionalne piškotke, ki pa ne zbirajo vaših osebnih podatkov. Več o piškotkih, si lahko preberete tukaj.

g)     Izvajanje statističnih analiz: Za izboljšanje uporabniške izkušnje, izvajamo analizo uporabe spletne strani. Takšne analize izvajamo zgolj z anonimiziranimi in agregiranimi podatki, na podlagi katerih identifikacija posameznika ni mogoča.

 

2.    Hramba osebnih podatkov

Upravljavec osebne podatke hrani toliko časa dokler je to nujno potrebno za dosego namena, za katerega so bili podatki zbrani, nato pa jih trajno izbriše ali učinkovito anonimizira, tako da določenega podatka ni več mogoče povezati z določenim uporabnikom.

Osebne podatke, ki jih Upravljavec zbira na podlagi izrecne privolitve posameznika, obdeluje le za namene, opredeljene s privolitvijo in se hranijo do preklica privolitve.

Roke hrambe glede na posamezen namen podrobneje opredeljuje spodnja tabela:

Namen

Rok hrambe

Prijava na e-novice

Do preklica

Registracija uporabniškega računa

Do preklica

Uporaba uporabniškega računa

Do izbrisa računa, na zahtevo posameznika

Naročilo izdelkov

5 let po sklenitvi pogodbe

Obravnavanje povpraševanj, ki nam jih posredujete preko e-pošte, kontaktnega obrazca in/ali telefona

2 meseca od prejema povpraševanja[JGI2] 

 

 

 

 

 

 

 

 

Upravljavec zbrane podatke uporablja izključno za zgoraj opredeljene namene.

V kolikor se izkaže, da bi bilo potrebno osebne podatke obdelovati za nov, dodaten namen, vas bomo o takšni obdelavi predhodno obvestili tako da bomo objavili novo verzijo te politike in vas, v kolikor bo to potrebno, prosili za soglasje.

Obenem se Upravljavec tudi zavezuje, da ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja posredovalo osebnih oz. drugih podatkov tretji osebi oz. ne bo omogočilo tretji osebi, da vpogleda v osebne podatke obiskovalca spletne strani oz. uporabnika razen v primeru, če bi od podjetja to zahtevala državna oblast, zakon, sodišče ali drugi državni organi.

PRIJAVA NA BREZPLAČNE E-NOVICE

Za prijavo na naše e-novice uporabljamo postopek dvojne privolitve oz. po angleško double opt-in. To pomeni, da vam po vaši prijavi pošljemo elektronsko pošto na naveden naslov elektronske pošte, v kateri vas prosimo za potrditev, da želite prejemati e-novice. Če vaše prijave ne potrdite v 14 dneh, bodo vaše informacije blokirane, nato pa samodejno izbrisane. Poleg tega shranimo čas prijave in čas potrditve. Namen postopka je, da lahko vašo prijavo dokažemo in po potrebi odkrijemo morebitno zlorabo vaših osebnih podatkov.

Z vašo potrditvijo privolite, da boste redno prejemali novice z informacijami o naših novih izdelkih in storitvah, obvestila o oglaševalskih akcijah, zanimivih novice o naših dejavnostih in obvestila o novih objavah na spletni strani in blogu.

S prijavo na e-novice privolite, da analiziramo vaše podatke o nakupnem in uporabniškem vedenju (na primer unovčenje kuponov, izvedeni nakupi, branje člankov). Pri tem evidentiramo, kdaj naše novice berete in na katere povezave v njih kliknete ter na podlagi tega sklepamo, kakšni so vaši osebni interesi.[JGI3] 

SPLETNA ANALIZA IN STATISTIKA

Za analizo uporabe naše spletne strani in njeno optimizacijo uporabljamo različne storitve, ki delno uporabljajo piškotke in druge tehnologije. Če se ne strinjate z uporabo teh storitev, lahko tej obdelavi podatkov ugovarjate oz. v vašem brskalniku nastavite preprečitev shranjevanja piškotkov. Pri posameznih storitvah je navedeno, kako lahko podate ugovor. Z izvajanjem ugovora posamezni ponudniki ne obdelujejo več vaših podatkov za namene spletne analize.

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Google Analytics uporablja tako imenovane »piškotke«, besedilne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije, ki jih piškotki ustvarijo o vaši uporabi te spletne strani, se praviloma prenesejo na strežnik podjetja Google v ZDA in tam shranijo.

Ta spletna stran uporablja Google Analytics z razširitvijo »_anonymizeIp()«. Tako se v nadaljevanju obdelujejo skrajšani naslovi IP, s čimer je izključena določljivost posameznika. Če bi bila na podlagi podatkov, ki so bili pridobljeni o vas, možna povezava s posameznikom, je ta torej takoj izključena, osebni podatki pa so s tem nemudoma izbrisani.

Google Analytics uporabljamo, da lahko analiziramo uporabo naše spletne strani in jo redno izboljšujemo. S pomočjo pridobljenih statistik lahko izboljšujemo našo ponudbo in jo oblikujemo, da je zanimiva za vas kot uporabnika. V izjemnih primerih, v katerih se osebni podatki posredujejo v ZDA, je Google podvržen zasebnostnemu ščitu EU-ZDA (EU-US Privacy Shield), https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

 

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo vaše programske opreme strežnika; opozarjamo pa vas, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani. Poleg tega lahko preprečite, da Google evidentira in obdeluje podatke, ki jih je ustvaril piškotek in se nanašajo na vašo uporabo spletne strani (vključno z vašim naslovom IP), tako da naložite in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi: https://support.google.com/analytics/answer/181881?hl=sl.

Informacije tretjega ponudnika: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irska, telefaks: +353 (1) 436 1001. Pogoji za uporabnike: https://policies.google.com/terms?hl=sl&gl=sl pregled varstva podatkov: http://www.google.com/intl/de/analytics/learn/privacy.html in izjava o varstvu podatkov: https://policies.google.com/privacy?hl=sl&gl=sl.

POSREDOVANJE PODATKOV

Upravljavec vaše osebne podatke posreduje poslovnemu partnerju, ki za upravljavca ureja dostavo blaga. Poslovnemu partnerju se posredujejo zgolj tisti podatki, ki ji partner potrebuje, da lahko izvede dostavo.

Vaše osebne podatke lahko posredujemo tudi kadar to od nas zahteva zakonodaja (npr. posredovanje podatkov različnim upravnim organom, sodiščem, ipd.)


VARSTVO PODATKOV

Upravljavec  uporablja ustrezna informacijska in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter zagotavlja varovanje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) in s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679).Upravljavec skrbi za varstvo osebnih podatkov tako da uporablja različne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi zagotavlja ustrezno varnost.

Za varstvo osebnih podatkov skrbimo tudi tako da je poslovni partner, ki skrbi za dostavo naših naročil, zavezan k varovanju osebnih podatkov, ki jih obdeluje. Prav tako poslovni partner ne sme obdelovati osebnih podatkov za noben drug namen.

 

 

PRAVICE POSAMEZNIKOV (UPORABNIKOV)Posaamezniki iamte v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki jo izvaja upravljavec naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve

Če ste kot uporabnik privolili (tj. podali soglasje) v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico, da to svojo privolitev kadarkoli prekličete, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Pravica dostopa do osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico od Upravljavca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in, kadar je temu tako, dostop do osebnih podatkov in določenih informacij.

Pravica do izpisa osebnih podatkov

Posameznik ima pravico zahtevati izpis osebnih podatkov, ki jih o njem vodi Upravljavec. Izpis osebnih podatkov, ki jih je posameznik posredoval, bo Upravljavec zagotovil v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Pravica do popravka osebnih podatkov

Kot uporabnik imate pravico doseči, da Upravljavec brez nepotrebnega odlašanja popravi netočne osebne podatke v zvezi z vami. Kot uporabnik imate, ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave;

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (»pravica do pozabe«)

Kot uporabnik imate pravico doseči, da se vaši osebni podatki izbrišejo, kadar ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo obdelavo. Izbris osebnih podatkov ni možen, kadar je podlaga za obdelavo zakon oz. pogodbeni odnos.

Pravica do omejitve obdelave

Kot uporabnik imate pravico doseči, da Upravljavec omeji obdelavo, kadar obstaja eden od primerov:

-        če kot uporabnik oporekate točnosti osebnih podatkov;

-        ko je obdelava nezakonita in kot uporabnik nasprotujete izbrisu ter zahtevate omejitev uporabe;

-        ko podatki niso več potrebni za namen obdelave, kot uporabnik pa jih potrebujete za uveljavitev pravnih zahtevkov.

Pravica do prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste jih posredovali Upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Kadar je to tehnično izvedljivo, je Upravljavec dolžan zagotoviti posredovanje osebnih podatkov neposredno drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora obdelavi

Kot uporabnik lahko ugovarjate obdelavi v primeru obdelave za potrebe opravljanja nalog v javnem interesu ali pri izvajanju javne oblasti ter direktnega marketinga (vključujoč profiliranje).

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu

Kot uporabnik imate pravico, da vložite pritožbo pri nadzornemu organu, zlasti v državi, v kateri imate običajno prebivališče, v kateri je vaš kraj dela ali v kateri je domnevno prišlo do kršitve (v Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec), če menite, da obdelava osebnih podatkov v zvezi z vami krši predpise o varstvu osebnih podatkov.

Kot uporabnik lahko vse zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovi, v pisni obliki, naslovite na upravljavca, , kar lahko storite tako, da nas kontaktirate preko info@outlet-lezisc.si.

POVEZAVE DO DRUGIH SPLETNIH STRANI

Spletna stran www.outlet-lezisc.si vsebuje tudi povezave do spletnih strani, s katerimi ne upravlja Upravljavec.  Vse te spletne strani delujejo skladno s svojimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti. Priporočamo, da pred uporabo teh spletnih strani skrbno preberete njihove pogoje in politiko zasebnosti.

Upravljavec ne prevzema nikakršne odgovornosti v zvezi z uporabo teh spletnih strani.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Stanje politike zasebnosti je označeno z navedbo datuma (spodaj). Pridržujemo si pravico, da to politiko zasebnosti kadarkoli spremenimo. Vsakokratna aktualna različica je dostopna na naši spletni strani. Prosimo, da našo spletno stran redno obiskujete in se pozanimate o veljavni politiki zasebnosti.

Veljavnost te politike zasebnosti: 01.11.2019

DODATNA POJASNILA

Vsa vprašanja, dileme ali pripombe glede naše politike zasebnosti nam lahko sporočite na e-poštni naslov info@outlet-lezisc.si 



Ležišče je odlično. Priporočam vsem, ki cenijo svoje telo. Udobje ob ravno pravšnji mehkobi vas zaziblje v globok...

Posted by Bojana Rebernik on Tuesday, September 10, 2019

Kupil sem ležičše Emporio. Sedaj ga uporabljam pol leta. Ležišče je preseglo vsa moja pričakovanja in sem izjemno zadovoljen 😄.

Posted by Domen Nečimer on Tuesday, June 25, 2019

vrhunsko ležišče!! priporočam vsem ki bi radi dobro spali in spočiti vstali

Posted by Marija Sodja on Monday, February 25, 2019

Günther & Möler emporio pocket ležišče = najboljši spanec :) 👌

Posted by Špela Gratzer on Friday, October 5, 2018

Super ležišče, super cene, zelo prijazen in ustrežljiv prodajalec! Priporočam!

Posted by Ana Georgievski on Saturday, March 2, 2019

super vzmetnica priporočam nakup

Posted by Daniel Ristov on Friday, March 15, 2019